Almanca Seviyeler

Anasayfa » Almanca Seviyeler

ALMANCA DİL SEVİYELERİ

Çalışma yada eğitim için Almanya’ya mı taşınıyorsunuz? Almanca öğrenmeyi mi planlıyorsunuz?

Almanca dil becerileri, Almanya’da kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacak ve akademisyenleriniz için daha fazla yardımcı olacaktır!

Dersleri anlamak ve üniversite seminerlerinizde tartışmalara katılmak, yeni Alman arkadaşlarınızla iyi geçinmek vb. için yeterli düzeyde Almanca dil becerisine sahip olmalısınız.

Almanya’da ve ayrıca Avusturya, İsviçre, Lihtenştayn, Lüksemburg ve Belçika ve İtalya’nın bazı bölgelerinde resmi dilleri Almanca olan diğer birkaç ülkede eğitim almayı planlıyorsanız, sabit bir Almanca dil becerisi aslında şarttır. , Slovakya ve Brezilya.

Almanca Lehçeler

Diğer tüm diller gibi Almanca dilinde de telaffuz ve tonlamada bölgesel farklılıklar vardır. Almanya’da Almanca’nın farklı lehçeleri konuşuluyordu. Bunlardan bazıları Bavyera, Hamburg vb. Ancak Alman üniversiteleri Akademik amaçlar için Yüksek Almanca yani “Hochdeutsch” kullanıyor.

Almanya’daki sınıf arkadaşlarınızla, profesörlerle, komşularınızla onların lehçeleri ile iletişim kurmanız gerekeceğinden, bölgesel lehçenize bir an önce uyum sağlamanız tavsiye edilir, çünkü öğrendiğiniz ve derslerde kullandığınız Yüksek Almanca dil değildir. genelde konuşmalarda kullanılan kelimedir.

Şimdi Almanca öğrenmeyi planlarken A1, B2 Düzeyi gibi terimlerle karşılaşmış olabilirsiniz, aslında bunlar nedir, bakalım…

Almanca Dil Seviyeleri Nelerdir?

Alman Dili becerisinin edinilmesi aşamalıdır ve tüm Avrupa dilleri için Ortak Avrupa Referans Çerçevesi (CEFR) tarafından tanımlanan yeni başlayanlardan ileri seviyelere kadar değişen seviyelerde temsil edilir.

A1-A2 = Temel (Temel seviye kullanıcı)

B1-B2 = Orta (Orta seviye kullanıcı)

C1-C2 = Gelişmiş (İleri seviye kullanıcı)

Temel kullanıcıdan yetkin kullanıcıya, yani A1’den C2’ye kadar altı yeterlilik seviyesi vardır. Başlangıç ​​seviyesi A1, A2 ve B1 olmak üzere üç modülden oluşur ve bunu B2 ve C1 olmak üzere iki modülden oluşan orta seviye takip eder. Bu orta seviyeyi son seviye yani C2 modülünden oluşan ileri seviye takip eder.

Her seviyede, belirli bir dil becerisi kazanılır ve her dil yeterliliği, dile hakim olduğunuzu kanıtlayan ve bir sonraki seviyeye terfi eden testlerle elde edilir. En sık kullanılan değerlendirmelerden bazıları Goethe Institut, ücretsiz değerlendirme testi, DSH, ZD, TestDaF ve diğer çevrimiçi testleri içerir.

Beceriler Seviyeler arasında mı kazanılıyor?

Bir yeterlilik seviyesi için yaklaşık 160 ders saati harcamanız gerekecek. 160 saat harcayarak dil yeterliliğinde nasıl bir sonuç alıyorsunuz?

SeviyelerEdinilen beceriler
Basit kullanıcıAlmanca A1 – BaşlangıçGünlük ifadeleri ve temel ifadeleri anlama ve kullanma becerisi.
Almanca A2 SeviyeEn alakalı cümleleri ve sık kullanılan ifadeleri anlama yeteneği.
Almanca B1 SeviyeB1 – OrtaDüzenli olarak karşılaşılan tanıdık konularda net standart girdileri anlama becerisi.
Almanca B2 Seviye – Orta Üst DüzeyTeknik tartışmalar da dahil olmak üzere somut ve soyut konularda karmaşık metinlerin ana fikirlerini anlama becerisi.
Almanca C1 Seviye Yetkin kullanıcıC1 – GelişmişBir dizi daha uzun metni anlama ve örtük anlamı tanıma becerisi.
Almanca C2 Seviye – Yüksek YetkinDuyulan veya okunan her şeyi kolaylıkla anlama yeteneği.

Almanca dil yeterlilik sınavlarını yürüten çeşitli standart kuruluşlar vardır ve her biri, bir dilde düzenli eğitim verildiğini varsayarak her seviyenin uzunluğu hakkında farklı tahminler sağlar.

Avrupa Ortak Referans Çerçevesi (CEFR) veya diğer kurumlar tarafından verilen belirli yeterlilik seviyelerine ulaşmak için belirli bir metodoloji yoktur.

Ama kesinlikle, Test of English as a Foreign Language (TOEFL) gibi teste dayalı birkaç değerlendirme yapılabilir.

Standartlaştırılmış testlerden bazıları şunları içerir:

  1. Goethe-Institut

Goethe-Institut, dünya çapında 159 enstitüsü ile faaliyet gösteren ve yurtdışında Alman Dili öğrenimini destekleyen bir Alman kültür derneğidir.

Goethe-Institut, Almanca kursları ve bunların sertifikaları ve CEFR seviyelerine uygun seviyeleri sunmaya adapte olmuştur. Goethe-Institute, Almancayı tüm CEFR seviyelerinde (A1 – C2) yabancı dil olarak öğrenenler için bir dizi sınav geliştirmiştir. Bu sınavlar hem Almanya’dan hem de yurtdışından alınabilir.

Goethe-Institute ayrıca Almanca için çevrimiçi ücretsiz değerlendirme testleri sunar.

  1. KKH

DSH (Deutsche Sprachprfung für den Hochschulzugang), Alman üniversitelerinde eğitim alma ve Almanca dersleri alma becerisini test eden bir dil yeterlilik sınavıdır.

Bu sınav yazılı ve sözlü olarak yapılır ve üniversitelerde öğrenime başlamadan önce yapılmalıdır ve Almanya’da öğrenim görmek isteyen tüm yabancı adaylar içindir.

DSH’nin derecelendirme ölçeği 1-3 arasındadır; 3 mümkün olan en iyi nottur.

  1. TestDaF

Test Deutsch auf Fremdsprache (TestDaF), ana dili Almanca olmayanlar için standart bir Almanca dil yeterlilik testidir.

Bu test, Alman üniversitelerinde okumak isteyen akademisyenler ve bilim adamlarına yöneliktir. Ve kişinin Almanya’da okuması veya çalışması için gerekli olan Almanca dil becerilerine sahip olup olmadığını değerlendirir.

TestDaF, Alman üniversiteleri tarafından aday öğrencilerin Almanca dil becerilerinin kanıtı olarak kabul edilmektedir.

TestDaF sınavının notları üç seviye olarak işaretlenir, yani CERF B2 ve C1 seviyelerine karşılık gelen TDN 3-5.

  1. Zertifikat Deutsch

Zertifikat Deutsch (ZD), CEFR seviyelerine göre B1 seviyesine eşdeğer bir yetenek seviyesini test eden uluslararası kabul görmüş bir Almanca dil yeteneği sınavıdır.

ZD sınavını geçmek için gerekli akıcılığı elde etmek için adayların genellikle yaklaşık 300 – 600 saat Almanca eğitimi almaları gerekir. Bu sınav, Almanca konuşulan bir ülkenin içinden veya dışından gelen öğrenciler içindir.

Whatsapp
Nurgül M.
Nurgül M.
Merhaba.
Size nasıl yardımcı olabiliriz?